Secret to excellent in english


Hello. Hai. Sejak tadi lagi 'klik' kat button new post, tapi duk loading... je. Lama engko! sobs :'( Sedih jugak. Alhamdulillah sekarang keluar sudaa. yippie! 
Pening duk fikir cara nak buat penambahbaikan dalam bahasa orang putih. Especially, untuk diri ini. My English is not good enough. Cehh. Agak agak dapat takk 10 markah kalau buat ayat cam gituu?? Hehe. #OhMyEnglish.. 
Cari punya cari. Dapat idea. yeay! nak tau camna?? jeng3... tanya pakcik google laa. But, the problem is cara yang dia bagi tuu complicated sket. It's complicated, okayyy. Nasib baik dapat idea lain. Apalagi cari kat youtube laa. 
Then, bukak laa mende INI . Taip ' how to excellent in english'. Lepas tuu, kuarlah. Panyak doo. Tak tau nak pilih yang mana. Last, last bukak satu video ini. Baguss jugak. Macam macam tips yang dia bagi. Jot down vocabulary, try to remember, do revision and.. and... korang tengok sendiri laa video ini. ok??/ Enjoy watching :D :)  


0 comments:

Post a Comment

 
© Copyright | All Right Reserved by Tee Radzi