Letak widget instagram kat sidebar

Hai, hai. Almost done letak instageram punya widget kat sidebar. Nampak tak? Nampak tak? Tirahh punya widget kat bawah ni. Wuu.. >.<

Okayy. Nak kongsi tuto camne nak letak widget instageram kat side bar. Wakakaka. Mula mula korang mesti ada instigram account. Bila dah ada instigeram account, korang kena authorize application dengan INI.

Kalau setting instagram korang buat private. Kena buat tak private dulu. Lepas tu, pergi SINI. Pilih kaler apa yang korang suka. Nak letak grid atau slide show.Adjust saiz apa yang korang nak. dan preview widgetkorang akan keluar kat tepi tuu, hah.   Ikut suka korang laa. 

So, bila dah siap pilih apa yang korang nak. Tick 'get code' button kat bawah tuu. Copy codes yang keluar tuu. Paste kat Blogger > Layout > add gadget > html codes. 

Paste kan codes tadi dan save. Senang kan? Mudah. Mudah. Ini tuto pertama Tirahh. Maaf atas segala kekurangan. Diri ini budak baru belajar. Selamt mencuba. Byeee, byeee...
p/s: instageram tuu sebenarnya instagramm :)

0 comments:

Post a Comment

 
© Copyright | All Right Reserved by Tee Radzi