5 Sebab Untuk Pakai Pashmina.


Bonjour! Dalam mood happy sekarang ni. Hehe. Hari ini dapat inspirasi untuk pakai pashmina shawl. Banyak sebab kenapa tirah pilih untuk pakai pashmina. Okayy.
Antaranya adalah : 
Pertama: Umi tak bagi ak beli tudung bawal ala ala vintage. Old school, dah ada kat rumah yang umi punya zaman dulu dulu katanya. Adui, inilah akibatnya bila fesyen lama timbul semula.
Kedua: Umi suruh ak beli pashmina shawl sebagai ganti tudung bawal itu. Haha
Ketiga: Saiz pashmina lebih besar dari shawl yang lelain. So, wajib boleh cover 'that' part. 
Keempat: Pashmina berkain agak tebal sedikit dari shawl yang lelain. 
Kelima: Kebanyakan pashmina bercorak vintage. Saya suka..saya suka..
Lepas beli, tengoklah tutorial kat utube. Panyak doo. Beriban-riban. Dah tak tahu nak pilih yang mana. At last, pilih tutorial akak Yasmin. Ini videonya, hah.



inilah hasilnya yang tak seberapa >.<
Bagi tirah, yang paling penting pashmina tak jarang dan bersaiz besar. Semestinya boleh tutup aurat kita. Untuk peringatan semua termasuklah diri ini. Tutup aurat adalah wajib bagi umat Islam. Sampai disini saja dulu. Take care. Jaga diri, jaga iman, jaga aurat :)

0 comments:

Post a Comment

 
© Copyright | All Right Reserved by Tee Radzi