5 Sebab Untuk Pakai Pashmina.


Bonjour! Dalam mood happy sekarang ni. Hehe. Hari ini dapat inspirasi untuk pakai pashmina shawl. Banyak sebab kenapa tirah pilih untuk pakai pashmina. Okayy.
Antaranya adalah : 
Pertama: Umi tak bagi ak beli tudung bawal ala ala vintage. Old school, dah ada kat rumah yang umi punya zaman dulu dulu katanya. Adui, inilah akibatnya bila fesyen lama timbul semula.
Kedua: Umi suruh ak beli pashmina shawl sebagai ganti tudung bawal itu. Haha
Ketiga: Saiz pashmina lebih besar dari shawl yang lelain. So, wajib boleh cover 'that' part. 
Keempat: Pashmina berkain agak tebal sedikit dari shawl yang lelain. 
Kelima: Kebanyakan pashmina bercorak vintage. Saya suka..saya suka..
Lepas beli, tengoklah tutorial kat utube. Panyak doo. Beriban-riban. Dah tak tahu nak pilih yang mana. At last, pilih tutorial akak Yasmin. Ini videonya, hah.



inilah hasilnya yang tak seberapa >.<
Bagi tirah, yang paling penting pashmina tak jarang dan bersaiz besar. Semestinya boleh tutup aurat kita. Untuk peringatan semua termasuklah diri ini. Tutup aurat adalah wajib bagi umat Islam. Sampai disini saja dulu. Take care. Jaga diri, jaga iman, jaga aurat :)

Letak widget instagram kat sidebar

Hai, hai. Almost done letak instageram punya widget kat sidebar. Nampak tak? Nampak tak? Tirahh punya widget kat bawah ni. Wuu.. >.<

Okayy. Nak kongsi tuto camne nak letak widget instageram kat side bar. Wakakaka. Mula mula korang mesti ada instigram account. Bila dah ada instigeram account, korang kena authorize application dengan INI.

Kalau setting instagram korang buat private. Kena buat tak private dulu. Lepas tu, pergi SINI. Pilih kaler apa yang korang suka. Nak letak grid atau slide show.Adjust saiz apa yang korang nak. dan preview widgetkorang akan keluar kat tepi tuu, hah.   Ikut suka korang laa. 

So, bila dah siap pilih apa yang korang nak. Tick 'get code' button kat bawah tuu. Copy codes yang keluar tuu. Paste kat Blogger > Layout > add gadget > html codes. 

Paste kan codes tadi dan save. Senang kan? Mudah. Mudah. Ini tuto pertama Tirahh. Maaf atas segala kekurangan. Diri ini budak baru belajar. Selamt mencuba. Byeee, byeee...
p/s: instageram tuu sebenarnya instagramm :)

Secret to excellent in english


Hello. Hai. Sejak tadi lagi 'klik' kat button new post, tapi duk loading... je. Lama engko! sobs :'( Sedih jugak. Alhamdulillah sekarang keluar sudaa. yippie! 
Pening duk fikir cara nak buat penambahbaikan dalam bahasa orang putih. Especially, untuk diri ini. My English is not good enough. Cehh. Agak agak dapat takk 10 markah kalau buat ayat cam gituu?? Hehe. #OhMyEnglish.. 
Cari punya cari. Dapat idea. yeay! nak tau camna?? jeng3... tanya pakcik google laa. But, the problem is cara yang dia bagi tuu complicated sket. It's complicated, okayyy. Nasib baik dapat idea lain. Apalagi cari kat youtube laa. 
Then, bukak laa mende INI . Taip ' how to excellent in english'. Lepas tuu, kuarlah. Panyak doo. Tak tau nak pilih yang mana. Last, last bukak satu video ini. Baguss jugak. Macam macam tips yang dia bagi. Jot down vocabulary, try to remember, do revision and.. and... korang tengok sendiri laa video ini. ok??/ Enjoy watching :D :)  


Lirik Lagu: Pencuri - Mark Adam

Visit this. Best jugak dia punya video. Enjoy guys!~


Jangan tinggalkan auramu

Di sekelilingku
Ia membuat aku termimpi
Mimpikan kita



Jangan biarkan wangianmu
Mohon memahami
Ia melekat di hidung
Yang memenuhi
Di setiap sudut mindaku



Chorus:



Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan aku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku 
Dari Darjah Satu
Darjah Satu



Jangan senyum bila di depanku
Fokusku tergendala
Kau memaksa aku menutup mata
Tak sempat tutup telinga
Bila kau tertawa



Kan kukembalinya padamu nanti
Bila kita berjanji
Tuk sehidup semati



Chorus:



Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan ku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku 
Dari Darjah Satu
Darjah Satu
Dari Darjah Satu
Aku suka kamu

 

Segmen: Klik-2 Iklan by Miss Kawaii


KLIK SINI UNTUK JOIN




http://coolstuffcdn.com/share/my/2943/4394940
http://coolstuffcdn.com/share/my/3280/4394628
http://bit.ly/19jGf7W



tag:
http://www.nabilabiela.com
http://www.fatindiana.com
http://leprecious-nineplus-two.blogspot.com

Malaysians girl with her niqab


 Spend your 5 minutes to watch this video. I really really proud of her. Untuk berkongsi dengan korang semua dan sebagai ingatan pada diri ini. Semoga ini memberi manfaat kepada kita semua. 
Barakallahu fikum ..^__^


Give up?/



Hellooo. Dah lama tak tulis tulis kat sini -,-. Wakakaka. Sebab sebelum nii just login sahajaa. Taknak, takmau, tulis apa apa pun XD *potong bawang* ... Sekarang tengah buat persiapan sebelum exam akhir tahun nanti. Honeymooooon form 4 dah nak abiss. Next year dah form 5. Jadi SPM candy. *dengan bangganya* 

So, kena amik kesempatan yang sebulan lebih ni untuk study3. Masa pun kena urus jugak. Nota + Latihan mesti seimbang. Haa! Gituu. Hahaha. 
Also in progress, kerja khusus Prinsip Akaun. Nampak takk?/ Belum tulis apa apa lagi tuu. Masih kosong kosong ooooo... Takpe, takpe. Don't give up easily, work hard to reach the goal. >.<" Ngee~ Sabo jea laa k. Sabar. Belajar rajin rajin, itu kerja kita. Bejaya atau tak, jangan kacau. Itu kerja Allah ;) 
okayy lah. Sambung lain kali pulak. byee,
 
© Copyright | All Right Reserved by Tee Radzi