My life would be perfect, maybe.

Haii  =,= *mood tak berapa baik* 
Tadi dapat tahu semua markah exam hari tuu. Semuanya teruk. Ulang sekali lagi teruk. Fullstop. Semua subjek dapat markah rendah. Plus dapat nombor tercorot dalam kelas. Wahai hati, sabarlah.Yes, sabar itu perlu okayy ! Tapi kepada kawan -kawan yang dapat result terbaek tuu, tahniah! Jangan lupa bantu sahabat mu disini yang masih terkapai -kapai dalam kelemasan. Opps, dah macam ayat sastera plak ! Huk3:)

Hidup kita mungkin akan sempurna seandainya waktu boleh kembali supaya kesilapan boleh dibetulkan  dan kejahatan boleh jadi kebaikan. Tapi, apabila kita fikir balik. Kalau hidup kita begitu sempurna kita mungkin takkan pernah tahu apa erti sabar, redha dan tawakal. 

Jadi, kita akan lebih menghargai hari ini. Then, kita dapat belajar daripada kesilapan lampau dan berhijrah ke arah kebaikan. Baik, tak selamanya baik dan jahat, tak selamanya jahat. Anda Mampu Mengubahnya. Acehh!! :) Tuu semua untuk peringatan diri ini gak. Huhu. 

Sabar, redha dan tawakal. Semuanya berbeza. Untuk peringatan diri dan korang semua, redha perlu dicari bukan dinanti. Sesungguhnya Allah sentiasa mengasihi hambanya. 
-Barakallahu fik

# okayy, this my second post of my second blog. But, this blog isn't second hand! HAHAHA


0 comments:

Post a Comment

 
© Copyright | All Right Reserved by Tee Radzi