Edit -mengedit

Haloo. Assalamualaikum

Hari ini, saya rajin sangat edit-mengedit belog. Rajin sesangat.Ye laa, sebab sanggup abiss kan masa untuk convert kepada denim template. Then, mesti kena cantikkan belog. Fitrah manusia laa kan, suka benda yang lawa-lawa belaka. Kui3 ^_^

Btw, thanks buat bloggerII yang sediakan tutobies dalam belog mereka. Especially, denim template punya tutobies. saya suka~ saya suka !! :) Tqvm, kepada semua yea...Saya memang slut kepada bloggerII yang suka buat tutobies. Terbaik lahh korunk .

So far, saya punya belog masih dalam pembinaan lagi. Maaf. =.=' *buat muka blurr kat sini kejap*




Mega Giveaway by Ina

Hai assalamualaikum ,


Mega giveaway by Ina disponsor oleh Sabrina SA , Fatin Diana , Anis  , Areena  , Isamuddin Isa , Adam Faiz  , Aqma's Craft  , Irah  , Eyra  , Farizah Bubu  dan Keymee  .

double big giveaway by Mohd Zuhri


klik sini

#i'm newbie. first time join!!

Kau insan bergelar , S.a.h.a.b.a.t


Assalamualaikum , Bonjuor !~  *muka blurr*

Kawan ? Apa ada pada kawan? kekadang kawan boleh bertukar jadi lawan. betul ke? ntahh V.V 
Kawan, adalah sesuatu yang paling indah yang kita boleh dapat dalam dunia ini. Dan kawan juga adalah sesuatu yang paling indah yang kita boleh jadi.

For me, dengan siapa kita berkawan tuu tak penting. Tapi, sebab apa kita berkawan tuu penting. Mungkin sebab ilmunya lebih sedikit daripada kita, mungkin sebab dia baik ataupun mungkin sebab dia bergaya. whatever lahh kan??! >,<  Walaupun sebab apa sekali pun, kita kena ingat. Kita mesti ikhlas berkawan dengan dia, sanggup bantu dia ketika dia susah dan... dia pun sanggup bantu kita bila kita susah nanti. siapa tahu, kan? uit, dah banyak sangat tanda soal dalam entry kali ini. apa kes???? 

Ada yang nak request lagu tak/? kui3 Bukan apa nak bagi lagu Sahabat by Najwa Latif. Hayatilah lagu ini. Korang akan nangis nanti . I think so~


Sahabat-Najwa Latif
Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.

#Kadang-kadang kita buat mereka bahagia dan mereka bahagia tetapi  ada kalanya mereka terlupa sebenarnya kita terluka dan masih terluka. </3 .

My life would be perfect, maybe.

Haii  =,= *mood tak berapa baik* 
Tadi dapat tahu semua markah exam hari tuu. Semuanya teruk. Ulang sekali lagi teruk. Fullstop. Semua subjek dapat markah rendah. Plus dapat nombor tercorot dalam kelas. Wahai hati, sabarlah.Yes, sabar itu perlu okayy ! Tapi kepada kawan -kawan yang dapat result terbaek tuu, tahniah! Jangan lupa bantu sahabat mu disini yang masih terkapai -kapai dalam kelemasan. Opps, dah macam ayat sastera plak ! Huk3:)

Hidup kita mungkin akan sempurna seandainya waktu boleh kembali supaya kesilapan boleh dibetulkan  dan kejahatan boleh jadi kebaikan. Tapi, apabila kita fikir balik. Kalau hidup kita begitu sempurna kita mungkin takkan pernah tahu apa erti sabar, redha dan tawakal. 

Jadi, kita akan lebih menghargai hari ini. Then, kita dapat belajar daripada kesilapan lampau dan berhijrah ke arah kebaikan. Baik, tak selamanya baik dan jahat, tak selamanya jahat. Anda Mampu Mengubahnya. Acehh!! :) Tuu semua untuk peringatan diri ini gak. Huhu. 

Sabar, redha dan tawakal. Semuanya berbeza. Untuk peringatan diri dan korang semua, redha perlu dicari bukan dinanti. Sesungguhnya Allah sentiasa mengasihi hambanya. 
-Barakallahu fik

# okayy, this my second post of my second blog. But, this blog isn't second hand! HAHAHA


June, please be awesome .

Assalamualaikum. ^.~ *kenyit mata* . Haha .
Meh sini jap ! Nak citer sket. sebenarnya ini belog kedua Tirah, selepas belog yang pertama di delete dengan rasminya a.k.a dengan bangganya. Kui3. Belog yang lama tuu diDELETE atas sebab -sebab tertentu. Sokey!!? . Huhu. So, masih belum terlambat rasanay untuk ucapkan " welcome to my blog, U'all ! " 

Back to our topic. I meant my topic . Ngee~ June , apa yang Tirah harapkan ialah;
jeng3 . *tepuk tangan sket* first, hopefully dapat mantapkan keimanan kepada Allah SWT. Kerana yang yang itu datang daripada Allah dan yang buruk itu datangnya daripada kelemahan diri sendiri. Kekadang iman manusiaada pasang surutnya. So, kita mestilah berusaha untuk tingkatkan keimanan kita !

Next, rasa tak sabar nak tahu result exam hari tuu. Serius. Walaupun Tirah tahu semua tuu TERUK tahap ngaban. At least, semua tuu can motivate myself untuk terus berusaha mengapai cita -cita. Mesti usaha lebih !    
Gudluck to myself !!! Kui3.

# i GTG. Dah lewat sangat dah ni . Kbhaii ~
 
© Copyright | All Right Reserved by Tee Radzi